Naturretreat med skogsbad- och örtvandringar

Område: Hedemora
Arena/Plats: Kloster 208
Kategori: Sport och friluftsliv

Hämta kraft från naturen på den natursköna platsen Kloster i södra Dalarna.
En naturretreat som öppnar upp både för kontakt med naturen och kunskap om vad som finns i naturen för din hälsa och välbefinnande. Den här tre dagar långa retreaten är en möjlighet att stänga av omvärlden och ladda natur(ligt).

Under dessa tre dagar erbjuds du både guidade skogsbadsvandringar och örtvandringar men också god vegetarisk mat, tid för egna vandringar och stillhet varvade med samkväm och tillgång till skön bastu där vi använder egengjorda spa-produkter.

Program under helgen
Fredag:
Morgonmeditation och frukost
Skogsbadsvandring
Lunch
Egen tid
Workshop - Skapa din egen naturtavla
Middag

Lördag:
Morgonmeditation och frukost
Örtvandring
Lunch
Work shop - skapa dina egentillverkade naturprodukter
Middag
Bastu-spa med vad naturen har att erbjuda

Söndag:
Morgonmeditation och frukost
Skogsbadsvandring eller tillverkning av naturliga hudprodukter. Valfritt.
Lunch
Avfärd

Investering: 4 100 SEK till 4 500 SEK (inkl moms) beroende på boendeval.

Du är välkommen att komma till Kloster mellan 19-21 på torsdag. Själva retreaten börjar på fredag förmiddag och avslutas på söndag vid 13:00.

Du bor i byn Kloster i ett vackert och rofyllt ekohus, där man kan se de mest magiska solnedgångar. Boendet är i hemmiljö i enkelrum eller dubbelrum. Det finns 3 enkelrum och 2 dubbelrum. Meddela vid anmälan vad du önskar. Först till kvarn gäller givetvis.

Det erbjuds helpension, frukost, lunch och middag (100% vegetarisk, huvudsakligen ekologiskt), frukost, lunch och middag. Te av örter från naturen i närområdet finns att tillgå under hela retreaten och maten ni äter försöker de hålla så närodlat/lokalt det går. Vad sägs om en nässelsmoothie till frukost, en sallad med ”ogräs” och blommor till middagen och en björksavsshot där emellan!

Om Kloster:
Till Kloster kom Cisterciensorden-munkarna i slutet av 1400-talet. Det blev det sista klostret i den orden och även den nordligaste Klostret i Europa. Redan på första halvan av 1500-talet började klosterverksamheten att avvecklas då Gustav Vasa lät konfiskera klostret och idag finns bara ruinen kvar som påminner om svunna tider. Platsen håller i övrigt mycket historia och i omgivningarna runt Kloster kan du njuta av vattenfall, ängar, skog och sjöar.
Kloster ligger utanför Hedemora i Södra Dalarna. Två timmar med tåg eller bil från Stockholm.

Om Skogsbad:
En långsam vandring i skogen där du ges möjlighet att uppleva kontakten med naturen och även öppna upp för dess läkande förmågor. Genom en serie guidade inbjudningar tar ni er in närvaro och genom det öppnas dörrarna för kommunikation med skogen, vattnet och landskapen. Ni möter inte bara skogen, utan genom naturens många speglar ser ni också er själva.

Om Örtvandring:
Du följer med på en skön vandring till den historiska Gudberga klosterruinen, där munkarna redan i slutet av 1400-talet använde naturen som sitt apotek.
Där utforskar ni vad naturen har att erbjuda för din hälsa och välbefinnande. Ni luktar, smakar och lär er mer om vilda örter och läkande växter som finns i naturens gröna apotek. Ni plockar med er för att använda till te, spa-produkter och andra naturliga skapelser för din hud.

Om Karin Wells, natur- och skogsterapiguide
Karin Wells är certifierad natur och skogsterapiguide genom ANTF (Association nature and forest therapy guide) Hon har en stor erfarenhet av att guida och leda människor i olika sammanhang.

Om Anette Lyck, Läkeörtterapeuft och läkeörtpedagog
Anette är diplomerad läkeörtterapeuft och läkeörtspedagog hos Marie-Louise Eklöf på Eklöfs Inspira, Stockholm. Hon har lång erfarenhet av odling i trädgård och växthus.

Varmt välkommen!

Anette och Karin

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Aug
Söndag 18 aug 2019 09:00 - 17:00 Kloster 208

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 733900371
Telefonnummer (Bokning)
+46 733900371
Kontaktperson
Karin Wells
E-post
karin@throughnaturetoyou.com

Bra att veta

Prisinformation
Pris: 4 100 SEK inkl moms beroende på boendealternativ
Webbsida
http://throughnaturetoyou.com
Evenemangslänk
https://magnetevent.se/Event/naturretreat-med-skogsbads--och-ortvandringar-i-kloster-29002/

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ