Sånger om järn

Område: Ludvika
Arena/Plats: Säfsnäs kyrka
Kategori: Musik och nöje, Kultur och tradition
Datum: Söndag 28 jul 2019

Ett visprogram med allvar och humor om fyrahundra år av samhällsomvandling. En del av Dan Andersson-veckan.

Visor av Dan Andersson och Erik Gustaf Geijer samt sånger gjorda av gruvarbetare, kolare och hyttarbetare i Sverige och i England.

Fred Lane föddes och växte upp utanför Manchester och flyttade till Sverige 1970. Här översatte han snabbt visor av Nils Ferlin och Dan Andersson till engelska och gav ut en LP – Swedish Songs – 1974. Thomas Lundkvist spelar på denna skiva, och de två har sjungit och spelat ihop i alla år – inte minst i trion Rajtan Band. Fred forskade fram svenska gruvarbetarvisor till sin LP "Vi smida…" och har sjungit på skolor och visfestivaler i hela Sverige.
Thomas Lundkvist är en suverän månginstrumentalist med en fin sångröst. Han var en av dem som grundade Södra Bergens Balalaikor, och har tillbringat många turnéveckor runt hela Sverige med sina soloprogram i Rikskonserters regi.


Vägbeskrivning:
Kör väg 245/247 från Ludvika mot Björbo. Ta efter ca 20 km vänster - väg 245 - mot Fredriksberg. I byn Sunnansjö: sväng höger - följ väg 245 - mot Fredriksberg. Ta efter ca 60 km vänster mot Säfsnäs kyrka, som ligger alldeles vid infarten till Fredriksberg.

Arr: Svenska kyrkan, Gränge Säfsnäs församling

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
28 Jul
Söndag 28 jul 2019 18:00 Säfsnäs kyrka

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ