Fullbokad - Kulningskurs

Område: Falun
Kategori: Föreläsning, kurs, Kultur och tradition, Musik och nöje
Datum: Fredag 19 jul 2019

På denna kurs får du lära dig kulningstekniken från grunden, och man utgår från vars och ens unika röst. Du behöver inte kunna sjunga för att lära dig kula, och behöver inga förkunskaper. Det räcker med nyfikenhet och mod att prova! Ni som provat tidigare är också välkommen för att få repetition, fördjupning och vidare inspiration.

Kulning är en gammal lockteknik som användes på fäbodarna förr för att kommunicera över långa avstånd. Då används rösten i ett högt och starkt, mycket kraftfullt läge.
Med hjälp av noggrann röstuppvärmning och lekfulla avslappnade röstövningar närmar vi oss våra kraftfulla röster. Under resans gång får du även del av kulningens historik.

Karin Lindström Kolterud är traditionsbärande folksångerska med rötter i Sörmland och norska Valdres. Karin har även jobbat många år med bevarande av kulturhistoria på friluftsmuseet Skansen i Stockholm. Hon verkar nu som artist och pedagog och leder kurser och workshops i folksång och kulning. Karin har utvecklat sin egen metod i det hon kallar friskvårdskulning och är en mycket omtyckt pedagog. Läs mer på hennes hemsida: www.kularkraft.se

Karin om kulning:
"Kulning är att vara närvarande i nuet och lita till sin inneboende kraft. Ett sätt att hitta förankring och uppleva sammanhang i en alltmer stressad omvärld. Att våga ta plats med sin röst!”


Anmälan: [email protected] senast 12/7.Ange namn, telefonnummer, mailadress och om du vill boka lunch och/eller kvällsmat. Begränsat antal platser.
Plats: Skogssamekåtan i Finnbo, Bjursås.

Titta och och lyssna på Karin L Kolterud: kopiera länk till din webbläsare.
https://youtu.be/fNH3L0RS9qI

Stanna gärna kvar och njut av kvällens magiska vallmusikkonserter också. För information om pris mm: kopiera länk till din webbläsare: https://www.visitdalarna.se/fabodmagi-vallmusikkonserter

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Jul
Fredag 19 jul 2019 11:00 - 16:30 Skogssamekåtan i Finnbo, Bjursås

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 073-368 89 88
Telefonnummer (Bokning)
+46 070-461 12 90
Kontaktperson
Karin Lindström Kolterud
E-post
[email protected]

Bra att veta

Prisinformation
Kostnad: 600 SEK betalas på plats till Karin L Kolterud, kontant eller swish Lunch: 80 SEK för lättare lunch samt kaffe och frukt. Kvällsmat: 60 SEK för soppa med bröd (om du vill stanna kvar på konserterna). Kostnad för mat och fika betalas på plats till Victoria Törnqvist, kontant eller swish.
Webbsida
http://victoriasinspiration.com
Evenemangslänk
https://www.facebook.com/events/255749198641069/

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapparkering


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ