Jularbodagen

Område: Avesta
Arena/Plats: Avesta Teater
Kategori: Musik och nöje
Datum: Lördag 2 nov 2019

Från 375 SEK

Jularbos vänner presenterar Jularbodagen! Jularbodagen är en dragspelskonsert som hållits i Avesta Teater sen 1968 och det blir en konsertdag där Calle och Ebbes musik står i centrum och framförs av fantastiska artister!

Under de första 45 åren arrangerades den av Jularbo Gille, men då de under våren 2014 ville lägga ner evenemanget, trädde den nybildade gruppen ”Jularbos Vänner” in. Denna, då hastigt sammankallade grupp, består av Lena Jularbo-Brauner, dotter till Ebbe Jularbo och sålunda sondotter till Calle, den sen 50-talet kände dragspelaren Nils Fläcke, dragspelsvirtuosen Anders Larsson från Borlänge samt Håkan Pettersson som har det fina Jularbo-muséet i Rasten, Uppland. I år blir det 52:a året som Jularbodagen arrangeras i Avesta.
Detta gäng tycker att det är en hederssak att se till att Jularbo-musiken lever vidare, för att inte säga en ren självklarhet. Sen 2014 har alltså dessa personer sett till att Jularbodagen i Avesta lever vidare med en föreställning varje år på Allhelgonadagen.
Årets föreställning som äger rum lördagen den 2 november 2019 kl 13.00 innehåller följande fina musiker & artister;
Den kände sångaren & grammofonartisten Bertil Englund (samtida med Gunnar Wiklund och Lasse Lönndahl),
Nils Fläcke, dragspel, Anders Larsson, dragspel, Annika Andersson, dragspel, Beiron Hultman, dragspel, Peter Forsell & Mikael Hultman, dragspel, Ingemar Ihlis, trumpet, synth, fiol mm samt dragspelsgruppen Tunnbybälgarna från Bromölla.

Jularbos Vänner har under de senaste fem åren haft gästartister som Trio me´ Bumba, Ingvar Karlsson (ena halvan av Sven-Ingvars), Peter Harryson (från Så ska det låta), Titti Sjöblom (Alice Babs dotter), sångerskan Linda Karlsson, dragspelaren Niklas Sundén (som ackompanjerat Rickard Wolf under 20 år) samt den gode vännen och dragspelaren Bengan Janson. Många är de musiker och artister som vill komma och vara med på Jularbodagen och arrangörerna försöker variera programmet med olika medverkande för varje år.
2019 års Jularbodagen, som blir den sjätte i raden arrangerad av Jularbos Vänner, kommer även den att bli något alldeles extra med mycket fin Jularbo-musik av många duktiga tolkare.

En ca. 4 timmar lång föreställning inkl. 30 min paus med fikaservering. Rullstolsplatser säljs endast genom Lena Jularbo, nr: 0704156260.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Nov
Lördag 2 nov 2019 13:00 - 18:00 Avesta Teater

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 0704156260
Telefonnummer (Bokning)
+46 0771 62 62 62
E-post
lena@jularbo.com

Bra att veta

Prisinformation
Ordinarie: 375 SEK

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikappvänligt

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ