Svenska dansbandsveckan i Malung

Område: Malung
Kategori: Stora evenemang, Musik och nöje

Svenska dansbandsveckan är en musikfestival som genomförs i Malungs Folkets Park "Orrskogen" i Sverige vecka 29 varje år.

Här samlas man för att dansa social foxtrot och bugg till populära dansband, mestadels från Sverige men också från andra nordiska länder. Cirka 70 dansband spelar upp till dans under veckan. Svenska dansbandsveckan inleds alltid med Guldklaven, den svenska dansbandsbranschens pris. Danserna genomförs på 6 dansbanor under tak på Folkets Park Orrskogen. På dansbana 1 spelas mogen dansmusik, bana 2 blandat, på bana 3 populär modern dansmusik, bana 4 modern dansmusik, bana 5 gammeldans och blandad dansmusik och på bana 6 blandat och modernt. Svenska Dansbandsveckan genomfördes första gången 1986. Numera sätter den sin prägel på hela Malungsbygden då cirka 40 000 besökare reser till Malung för att dansa. Cirka 2 500 – 3 000 ekipage kommer.[1]
Hela Malung förvandlas under en vecka till ett jättelikt danspalats. 82 dansband på sex dansbanor får människor att svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans.

Och överallt möts man av leenden. Kanske inte så konstigt med tanke på att dans och musik ger glädje, motion och gemenskap. Många säger att Dansbandsveckan är årets roligaste vecka och att man alltid längtar till nästa tillfälle. Det är en sporre nog att driva Dansbandsveckan vidare med visionen att få hela Norden att dansa.

Välkommen till Dansbandsveckan, där allt börjar med en kram i entrén.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Jul
Tisdag 16 jul 2019 Folkets Park, Orrskogen - Malung
17 Jul
Onsdag 17 jul 2019 Folkets Park, Orrskogen - Malung
18 Jul
Torsdag 18 jul 2019 Folkets Park, Orrskogen - Malung
19 Jul
Fredag 19 jul 2019 Folkets Park, Orrskogen - Malung

Bra att veta

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ