Skördefest i Södra Dalarna

Område: Säter
Arena/Plats:
Kategori: Mat, Mässa och marknad
Datum: Fredag 6 sep 2019 - söndag 8 sep 2019

En matspaning med klass! Kom, dofta, smaka, stanna, ät och njut! Mathantverkare, gårdsbutiker, restauranger m fl mataktörer i kommunerna Avesta, Hedemora och Säter bjuder in till njutning av traktens läckerheter. Ät gott och närproducerat! Ett stort antal lokala producenter bjuder in till öppet hus. Evenemanget pågår i dagarna tre.

Bo gott med lokalmatsfrukost - alla boendeanläggningar som är med på Skördefesten serverar en frukost med massor av lokala produkter. Passa på att handla delikatesser direkt från producent eller på någon av matmarknaderna.Skördefesten har ett stort utbud, här finns mycket att uppleva! Programmet med karta till årets Skördefest 2019 kommer att finnas på turistbyråerna, caféer, besöksmål samt hos de lokala matproducenterna i södra Dalarna från maj/juni månad.

Längre ner i informationen under Bra att veta hittar du en evenemangslänk till en digital karta där du ser alla deltagande mataktörer och hur de har öppet under Skördefesten.

Ta med cykel eller hyr i området och besök våra lokala matproducenter! På Husbyringens besökscentrum i Stjärnsund kan du hyra cykel och cykla hela eller delar av Husbyringen under sommaren samt Skördefesthelgen. Här finns flera boenden, marknader, gårdsbutiker samt caféer och restauranger att besöka. På kartan i kommande programmet finns cykellederna markerade.

På lördagen den 8 september är det en liten gatumatsfest i centrala Hedemora vid Myrgatan i samband med Kulturnatten som pågår i centrala Hedemora från kl 18 på kvällen. Kom ihåg att fylla i Skördefestloggen som finns hos deltagande matentreprenörer! Berätta vad du tycker om Skördefesten och rösta fram ditt favoritbesök. Vi lottar ut 5 fina matlådor med lokala produkter till de som lämnat in sin Skördefestlogg! Skördefesten arrangeras i Avesta-Hedemora-Säter av Skördefest i Dalarna ideell förening.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Sep
Fredag 6 sep 2019  
7 Sep
Lördag 7 sep 2019  
8 Sep
Söndag 8 sep 2019  

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Fri entré.
Webbsida
https://www.skordefest-sodradalarna.com/

Faciliteter och service

Regionala teman
Barn & Familj


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ