Daladubbeln 2019

Område: Falun
Arena/Plats: Karlsbyheden
Kategori: Tävlingar och lopp
Datum: Fredag 18 okt 2019 - söndag 20 okt 2019

Sveriges största och kanske populäraste ungdomsorientering med stafett för 2-mannalag på lördag och patrulltävling för d:o på söndag, sammanlagt resultat.

Ungdomar från hela Sverige och även från Norge kommer i stort antal - uppemot 2000 personer - och springer orientering i två dagar. Det tävlas i tvåmannalag båda dagarna - en medeldistansstafett på lördag och en patrulltävling över ultralång distans på söndag. Lagen får sättas ihop på valfritt sätt med deltagare från olika klubbar. På söndagen brukar många av deltagarna klä ut sig i de mest fantasifulla kreationer.

Förutom ungdomarna deltar ett stort antal äldre orienterare alltifrån Sverigeelit till motionärer i Öppna klasser med direktanmälan - förra året fanns totalt närmare 1300 löpare i dessa klasser på plats i Daladubbeln vilket gör enbart denna del av arrangemanget till en av regionens största.

En omfattande tävlingsarena byggs upp veckan före aktuell helg med målfållor och mål, tidtagningssystem med dataredovisning, högtalare, funktionärsvagnar, ett 40-tal toaletter, varmvattenduschar för damer och herrar, stort marketenteri med hamburgeri, servering och försäljning, stor sportförsäljning, resultattavlor, prisceremoniplats m m. Parkeringsutrymmen ordnas för ett 30-tal bussar och ca 3-400 bilar.

Nya kartor rekognoseras och trycks upp - drygt 6000 kartor konsumeras under arrangemanget. Ett 60-tal kontroller läggs ut och kontrolleras med stor noggrannhet på morgonen före varje tävling. Ett drygt 100-tal funktionärer jobbar fler veckor med arrangemanget.

Arr: Korsnäs IF OK och Karlsbyhedens IK

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Okt
Fredag 18 okt 2019 Karlsbyheden
19 Okt
Lördag 19 okt 2019 Karlsbyheden
20 Okt
Söndag 20 okt 2019 Karlsbyheden

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 070-6419599
E-post
info@kifok.se

Bra att veta

Faciliteter och service

Speciella behov
Handikapparkering

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ