Sportkullan Adventure Race 2021

Område: Älvdalen
Älvdalen, 796 30 (Visa karta)
Arena/Plats: Älvdalens kyrkby
Kategori: Sport & friluftsliv, Evenemang, Tävlingar & lopp
Datum: Lördag 17 jul 2021

Sportkullan vill visa upp det vackra och samtidigt låta deltagarna prova på den enkla, men tuffa utmaningen, som det kan innebära att ta sig från A till B, där naturen sätter upp villkoren. Både kropp och pannben får utstå prövningar samtidigt som sportkullan hoppas att själ och hjärta fylls av de vackra omgivningarna.

Vad är Sportkullan Adventure Race?
Sportkullan Adventure Race är en lagtävling med tre kvinnor i varje lag. Alla i laget tar sig tillsammans runt banan via kontrollpunkter på vägen. Disciplinerna som förekommer är löpning, mountainbike och luftmadrasspaddling. Ibland förekommer det en specialare under banan, som i somras när lagen fick stanna för att välta däck på en station.

Det finns två banor att välja mellan, ca 50 km fågelvägen och ca 100 km fågelvägen. Segrartiderna ligger på 4,5 timme för sprinten och ca 6-9 timmar på den långa banan.

I och med att man är ute under flera timmar så kommer samarbetet att testas genom att lagdeltagarna hinner få både toppar och dalar mentalt. Då gäller det att se förbi sura ord och peppa varandra. Många ser hela året inför tävlingen som en resa för att komma igång med träningen eller göra något nytt.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Jul
Lördag 17 jul 2021 07:30 Älvdalens kyrkby

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)72 522 80 04
E-post
adventure@sportkullan.se

Bra att veta

Vandrarhem

STF Vandrarhem Älvdalen Tre Björnar

Avstånd: 3,4 km
Tre Björnar Vandrarhem med hemlik miljö. Vintertid finns proffsiga skidspår, miltals preparerade skoterleder, 19km till alpin åkning, härlig snö. Sommartid: levande fäbodar, vandring i urskog, bär och svamp, musik & motorfestival, bygdevecka, fiske, bad.
Hotell & pensionat

Hotell Älvdalen

Avstånd: 2,4 km
Välkommen hem till oss! Kom och upplev den familjära atmosfär med många olika sköna miljöer. Hotell Älvdalen är ett 3-stjärnigt hotell med restaurang och konferensanläggning, som ligger mitt i centrala Älvdalen.
Camping

Älvdalens Camping och stugby

Avstånd: 1,9 km
Lugn camping, vackert belägen vid Österdalälvens strand, anslutning till Sim- och Ishall med 50 m bassäng.

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ

Build: 2021-04-14 11:03:12, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-4804.cbischannel-30250.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails