naturum Dalarna, Siljansnäs

Buffils Anna Väg 36, 793 60 Siljansnäs

Naturum Dalarna ligger i Siljansnäs naturreservat den vackra utemiljön är en del av upplevelsen. Utställning om Dalarnas natur och kultur och naturstig. Fri entré.

Fakta om Siljansnäs naturreservat:
Bildades: 1978 (1984)
Storlek: 31,5 ha
Kommun: Leksand
Läge: Reservatet är beläget i Siljansnäs på toppen av Björkberget.

naturum Dalarna ligger i Siljansnäs naturreservat och den vackra utemiljön är en del av upplevelsen med att komma hit.
Flera vandringsstigar finns i reservatet och en liten rolig barnlekstig runt naturum, där barnen kan leta efter djur i naturlig storlek och träna andra färdigheter.
Framför naturum finns en naturlig grod- och salamanderdamm där besökaren kan njuta av stora vilda trollsländor. Från bipaviljongen, 20 meter från naturum, levereras egen honung. Den säljs under hösten på naturum.
En av de mest uppskattade inslagen utomhus är Fjärilskrogen, en enkel odling av blommor vars nektar drar till sig fjärilar och andra spännande insekter.

Här finns många olika slags natur, allt från tallskog till tät lövskog, myrar och våtmarker. Djurlivet är rikt och har man tur kan få se älg, rådjur, hare, kungsörn, duvhök eller sparvhök.
Flera vandringsstigar finns i reservatet och en liten rolig barnlekstig runt naturum, där barnen kan leta efter djur i naturlig storlek och träna andra färdigheter.
Framför naturum finns en naturlig grod- och salamanderdamm där besökaren kan njuta av stora vilda trollsländor. Från bipaviljongen, 20 meter från naturum, levereras honung. Den säljs under hösten på naturum.
En av de mest uppskattade inslagen utomhus är Fjärilskrogen, en enkel odling av blommor vars nektar drar till sig fjärilar och andra spännande insekter.
Naturum Dalarna är indelat i fyra olika utställningsrum som handlar om Dalarnas djur, natur och kulturlandskap och geologi. Här finns också ett litet bibliotek, en föreläsningssal och en filmvisningssal.

31 NATURUM I SVERIGE
Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig ut för att upptäcka naturen. Det finns 29 naturum i Sverige. De är alla värda att besöka. Läs mer på www.naturum.nu

Förutom utställningar finns guidningar och naturstigar. Du får också tips om utflyktsmål och vandringsleder.

Kontaktinformation

Webbsida
http://www.naturumdalarna.se
Öppettider
se: www.naturumdalarna.se

Information

Telefon
+46 010-225 03 29

Evenemang på denna arena

Siljansnäs
28 Okt 2019 - 1 Nov 2019
Arena/Plats: naturum Dalarna, Siljansnäs Kategori: Föreläsning, kurs, Sport och friluftsliv
Tillfälle: 10:00
Skattjakt, pyssel och roliga utställningar, kom till naturum på höstlovet. I naturums pysselhörna kan du skapa med naturens egen material. För mer information och program se naturums hemsida: www.naturumdalarna.se
Höstlov-på-naturum-Dalarna

Siljansnäs
17 Nov 2019
Arena/Plats: naturum Dalarna, Siljansnäs Kategori: Föreläsning, kurs
Tillfälle: 15:00
Författarbesök av Agneta Arnesson Westerdahl. Havets hundar är första delen i en ny och dramatisk romanserie om vikingatiden. Boken är fylld av starka personporträtt och skildrar såväl spännande resor och äventyr som handel och vardag. Agneta är u...
Vikingatiden-Havets-Hundar

I närheten avBoka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ